Waarom is afvallen moeilijk


afvallen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Waarom is afvallen moeilijk
In theorie is afvallen simpel. Gezonder eten (misschien ook wat minder) en daarbij wat sporten. Simpel gezegd: minder eten, meer sporten. En toch kunnen we vaststellen dat dergelijke simpele regel in de praktijk niet kan worden nageleefd. Wat zijn de redenen? Laten we de knelpunten even bespreken:

We leven in een eetcultuur. De tijd van leven om te overleven is in de Westerse cultuur niet aan de orde. Van jongs af aan hebben we leren leven met de lekkernijen. Gebakjes van de bakker, frieten uit het frietkot en snoep uit de winkelketen. Bij personen met overgewicht behoren deze zaken tot het eetpatroon. In deze eetcultuur is het moeilijk om af te stappen van een eetpatroon. Misschien denkt u wel ten onrechte dat u juist wel gezond eet. Maar laten we even realistisch zijn, trek die koelkast open en aanschouw volgende zaken: cola met 100 calorieën per 20 centiliter, yoghurt boordevol suiker en andere calorierijke voedingsmiddelen domineren. Daar is ook een simpele reden voor: het is lekker. Alles wat calorierijk is, is lekker. Het streelt de smaakpapellen en ze laten ons genieten.

Eenmaal men een bepaald eetpatroon dagdagelijks gebruikt is het moeilijk om plats de calorierijke, lekker dingen te vervangen door alternatieven. De vaste gewoontes zijn als het ware deel geworden van onze persoonlijkheid. Net daarom is afvallen zo’n moeilijke taak.

Echter, ik wil natuurlijk niemand demotiveren en beweren dat het onmogelijk is om van een vast eetpatroon en sportpatroon af te stappen. Met enige moed en doorzettingsvermogen kan men gerust wennen aan een volledig nieuw eetpatroon. Wellicht is het realistischer wanneer men het bestaande eetpatroon stap per stap aanpast. Kleine stappen zullen samen leiden tot een grootser geheel. Begin bijvoorbeeld met het verwijderen van alle fris en vervang deze door water, groene thee en de light varianten van de frisdr*nken. In een volgende stap is het dan mogelijk om de hoeveelheid frieten terug te dringen (van eenmaal per week naar eenmaal per twee weken bijvoorbeeld). Personen met overgewicht kunnen ook wat lichaamsbeweging gebruiken: 3 maal per week een uurtje gaan sporten en ook een full body training met gewichtjes moet in het nieuwe sportschema worden geplaatst.

Afvallen met water
Wat is de functie van water bij het verliezen van gewicht ?
http://www.afvallen-dieet-tips.be/Afvallen-&-Water.html

Afvallen: gezond afvallen is de énige manier
Afvallen: afvallen is helemaal niet moeilijk, maar het vraagt wel inspanningen. lees hier waarom diëten niet werken
http://www.mannen-gezondheid.com/afvallen.html

OpDieet.nl - waarom is afvallen zo moeilijk?
OpDieet.nl - waarom is afvallen zo moeilijk?
http://www.opdieet.nl/dieet.htm

Waarom is afvallen moeilijk ?
Waarom verzet ons lichaam zich tegen vetverlies
http://www.afvallen-dieet-tips.be/waarom-is-afvallen-moeilijk.html

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid