Gezond ontbijt belangrijk


afvallen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Gezond ontbijt belangrijk
We hebben reeds de nadruk gelegd op het belang van een gezond ontbijt. Het ontbijt overslaan zou overgewicht in de hand wekken. De vraag is natuurlijk: waarom is net dit maal zo belangrijk? Wel, zeker voor scholieren is het ontbijt overslaan niet het slimste wat kan worden gedaan. De richtlijn is: ongeveer 25% van onze dagelijks onderhoud dient men te halen uit het ontbijt. Het moet ons de energie leveren om ons op lichamelijk en intellectueel vlak te ondersteunen gedurende de voormiddag. Niet eten kan leiden tot verstrooidheid en appelflauwtes. Het nuttigen van een ontbijt is ook het teken voor het lichaam dat het moet beginnen werken. Gedurende de slaap werkt het lichaam aan een vertraagt tempo en het ontbijt is het teken dat het weer volledig mag werken. Overslaan van deze maaltijd betekent dat het lichaam tot de middag aan een vertraagde snelheid werkt. De calorieverbranding werkt niet naar behoren en dit wekt overgewicht in de hand. Uit onderzoek blijkt dat achttien procent van de bevolking nooit ontbijt. DrieŽndertig procent van de werkende bevolking ziet het nut van een gezond en evenwichtig ontbijt ook niet in. In de voormiddag, rond tien ŗ elf uur, slaat het noodlot dan toe. Knarsende honger en de keuze is dan ook vlug gemaakt: suikerrijke voedingsmiddelen, vol met directe energie, maar nauwelijks nuttige voedingsstoffen.

Jongeren die niet ontbijten zullen minder goed presteren en hebben vaak te lijden onder concentratiestoornissen. Het is ook een gewoonte om ongezond te ontbijten. Een glas frisdr*nk en dan haastig nog eens naar de bakker gaan om een gebakje te kopen. Ook zo moet het niet:

Wat is nu een gezond ontbijt?

- Volkoren graanproducten en een stuk fruit of groente kan men voor iedereen aanraden.
- Een glas water of fris fruitsap. Suikerrijke dr*nkjes zijn uit den boze.
- Probeer chocopasta te mijden. Probeer eens pindakaas uit: vol met gezonde vetten.

U verstaat me wel? Een gezond ontbijt nuttigen is niet alleen noodzakelijk tijdens het afvallen, maar ook om gezond te functioneren in de maatschappij. Een ochtend waar u nauwelijks wakker kunt blijven is nooit aangenaam. Daarom: een gezond en stevig ontbijt doet u goed.

Gezondheid
Gezondheid
http://gezondheid.bestewebgids.nl/Afslanken.html

Acne oorzaken
De oorzaken van acne.
http://verzorgingsinfo.simpsite.nl/Oorzaken

Een gezond ontbijt
Een gezond ontbijt
http://www.mannen-gezondheid.com/nieuwsbrief-ontbijt.html

Vitamine B5
Vitamine B5 , afvanacne.nl online oplossingen tegen acne.
http://www.afvanacne.nl/vitamine-b5-capsules

Voedingscentrum - Kies ik gezond? - Ontbijt
Hier vind je verschillende checks om te beoordelen of jij zo gezond eet als je denkt.
http://www.kiesikgezond.nl/www/scripts/stap1.php?t=1

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid