Beginner hardlopen tips


afvallen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Beginner hardlopen tips
Hardlopen en afvallen gaan hand in hand samen. Waarschijnlijk één van de populairste sporten om de vetverbranding te stimuleren. Een uurtje lopen staat al gauw gelijk aan 600 calorieën. Ook is de sport zo goed als gratis en iedereen kan het uitoefenen. Laten we daarom enkele tips voor beginnende hardlopers formuleren:

1. Als beginnend hardloper moet u het volgende denken: “ik begin te lopen en bijgevolg zal mijn conditie al verbeteren door het feit dat ik begin”. Doe het de eerste weken/maanden dan ook rustig aan. Laat het lichaam eerst even wennen aan de nieuwe situatie!

2. De eerste momenten zal het zwaar zijn. Het zal vermoedelijk niet lukken om een kilometer aan een stuk te lopen. Ook zal het hijgen beginnen en zal het een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Geen nood, na een tijdje loop je als de beste. Doe het in het begin rustig aan en na verloop van tijd is het wel mogelijk om 5 kilometer te lopen zonder te stoppen, zonder te hijgen.

3. Probeer te starten met een opwarmingsfase en te eindigen met een afkoelingsfase. Ook de spieren even stretchen is goed.

4. Indien de bedoeling van het hardlopen ligt op het verbranden van vet, dan is lopen op ongeveer 60% van uw maximale hartslag ideaal. De maximale hartslag kan men als volgt berekenen: 220 – leeftijd.

5. Lopen is in principe gratis. Zorg wel voor goede schoenen. Deze zullen zeker hun dienst bewijzen.

6. Zoek een gepast tempo. Ik had de vervelende eigenschap om veel te snel te lopen. Na 40 minuten was ik dan volledig kapot. Het zoeken naar een eigen tempo is redelijk moeilijk. Ook zullen er soms slechte dagen zijn. Geen probleem: tempo aanpassen en eventueel een extra pauze inlassen.

7. Wat extra afleiding kan ook goed zijn voor de motivatie. Een MP3 met wat opzwepende muziek. Op looppistes kan die muziek handig zijn. Maar gewoon op een publieke straat … Let dan toch maar op het verkeer.

8. Ook de ademhaling zal in het begin wat stroef verlopen. Gelukkig zal ook dit probleem verholpen worden naarmate de tijd vordert.

Hopelijk zullen deze tips betreffende hardlopen hun dienst bewijzen. Wat doet u hier nog? Loopschoenen aantrekken en hupla, vertrekken voor een rondje.

Hardlopen
Hardlopen
http://hardlopen.bestewebgids.nl

Afvallen en Sporten
alle tips om afvallen en Sporten samen te combineren met dieet. Bevat hardloop tips en dieet tips
http://www.afvallensporten.org

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid