Oorzaken overgewicht


afvallen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Oorzaken overgewicht
Overgewicht, waarschijnlijk de meest voorkomende ziekte in het hedendaagse beschaafde Europa en Noord-Amerika. De oorzaken van overgewicht zijn te weinig sporten of te veel eten, zo simpel is dat. Het gezondheidskwaaltje heeft een enorme invloed op de maatschappij en de overheid probeert via sensibiliserende campagnes de publieke opinie te beďnvloeden. Fitnesscentra komen als paddenstoelen uit de grond en er worden miljarden uitgegeven aan allerlei hulpmiddeltjes, p*llen, dieetboeken, apparaten en meer. Allemaal tevergeefs, meer en meer mensen worden obees. Leven met overgewicht is een keuze. Personen zoeken uitvluchten als ‘het zit in de genen, mijn ouders waren ook dik’, ‘ik heb een erfelijke ziekte’, ‘ik ben ziek, ik kan niet afslanken’, ‘ik heb alles geprobeerd en het lukt maar niet’. Wel, het feit is dat overgewicht in 99% niet toe te schijven valt aan een ziekte. In 99% van de gevallen is het een mentaliteitsprobleem. Een probleem van luiheid, laksheid en doorzettingsvermogen.

Doorheen het leven moet men keuzes maken. Gedurende de jeugdperiode leert men via de ouders wat goede en slechte keuzes zijn. Jammer genoeg loop het daar vaak mis. Van kinds af aan leren de kinderen niet echt wat goed en slecht is qua voeding. Ze proppen hun kinderen vol met snoep en vervolgens schaffen ze een pc aan waar dat dienst doet als goedkope crčche. Bij een leeftijd van 15 jaar wil het kind dat vet kwijt. Ze leren omtrent voeding en lichaamsbeweging en merken op dat de veranderingen die ze moeten doorvoeren (meer groenten, minder suikers. Veel lichaamsbeweging en minder luieren) best wel drastisch zijn. Op dit moment moet men keuzes maken. Uw leven veranderen, uw toekomst herdefiniëren en kiezen voor de harde weg: hard werken. Men kan natuurlijk ook kiezen voor de gemakkelijkste oplossing: blijven ongezond eten, blijven weinig bewegen en het deterministische beeld aannemen: ‘ah, dat luieren is best wel leuk. Afvallen doe ik later wel … ‘. Helaas zal in vele gevallen het werk later dubbel zo hard zijn!

Afvallen draait om keuzes maken. Lijdt u aan overgewicht en komt u hier informatie verzamelen hoe u uw toekomstbeeld kan veranderen: goed zo! Verzamel die informatie en begin dan met beweging en een gezond voedingspatroon.

Lichaamsgewicht
Lichaamsgewicht : wat zijn de mogelijke oorzaken van overgewicht en ondergewicht? - nationaal kompas volksgezondheid
http://www.rivm.nl/vtv/object_document/o1257n18950.html

NRC Profiel - Overgewicht
Nrc handelsblad: profiel - overgewicht
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Overgewicht/oorzaken.html

Oorzaken overgewicht
Zuivelengezondheid: alles over zuivel, voeding en gezondheid voor arts, dietist en verloskundige met adviezen voor onder meer zwangeren, zuigelingen, peuters en kleuters en ouderen
http://www.zuivelengezondheid.nl/?pageID=329

Oorzaken overgewicht op Afslanknet
Oorzaken overgewicht: in het algemeen wordt het hebben van overgewicht verklaard door te veel eten en te weinig beweging. voor een aanzienlijke groep mensen is dit inderdaad waar. voor een andere groep mensen zijn het overgew
http://www.afslanknet.nl/afslanknet.nl/informatie/oorzaken-overgewicht/oorzaken-overgewicht.html

Oorzaken van overgewicht
Oorzaken van overgewicht
http://www.dieet-wijzer.nl/dik.html

Overgewicht
Overgewicht
http://www.kring-apotheek.nl/zz/mainzz41.html

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid