Afvallen door te zwemmen


afvallen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Afvallen door te zwemmen
Vele personen die willen afvallen zullen ook aerobe sporten gaan beoefenen. Over het algemeen spreken we dan over lopen, wandelen en fietsen. Echter, ook zwemmen is een ideale manier om wat extra kilootjes kwijt te spelen, alsook om de conditie te verbeteren.

Laten we eerst een bespreken waar u wel moet opteren voor zwempartijen tijdens het afvallen:
1. Bij het zwemmen gebruikt u vele spieren. Zowat het ganse lichaam moet in beweging komen. Beenspieren, armspieren, schouder- en rugspieren moet werken en worden dus belast. Dit zorgt dat er veel calorieŽn worden verbrand.
2. Voor personen met overgewicht is zwemmen zeker beter dan lopen. Door het water worden de krachten verdeeld, waardoor deze veel minder worden belast.
3. Goede zwemmers zouden tot 25% meer calorieŽn verbranden dan een loper. Een getrainde zwemmer weet hoe het zwemmen gaat en gebruikt meer spieren. Men kan stellen dat ervaren zwemmers meer calorieŽn verbranden dan de beginners. Een reden te meer om vaker te gaan ploeteren in het water.

En dan nu waarom u niet moet zwemmen om af te vallen: 1. door de kou krijg je onevenredig verhoogde eetlust. U herkent het wel. Na een uur zwemmen komt de honger. De kans dat u zich vergrijpt aan calorierijk voedsel is groot.
2. Onderzoeken zouden hebben uitgewezen dat zwemmen de ideale sport is om de conditie te verbeteren. Echter, is de doelstelling calorieŽn verbranden, vet verbranden en dus bijgevolg afvallen, dan zou men moeten opteren voor een andere aerobe sport. Het onderzoek wees uit dan men bij lopen, wandelen en fietsen meer calorieŽn verbranden.

Conclusie:
Voor personen met overgewicht is zwemmen waarschijnlijk ťťn van de beste manieren om af te vallen. Echter, er bestaan betere manieren. Laat het ons zo stellen: af en toe eens gaan zwemmen als afwisseling kan zeker geen kwaad. Met het oog op afvallen bestaan er betere sporten (hardlopen bijvoorbeeld). Persoonlijk kan het ook zijn dat zwemmen net voor u het middel is om vetverlies te realiseren Ė een beetje experimenteren is dus de boodschap.

CalorieŽn verbranden door zwemmen
CalorieŽn verbranden door zwemmen
http://hoeafvallen.nl/sporten/calorieen-verbranden-door-zwemmen/

Conditie opbouwen en afvallen met zwemmen
Conditie opbouwen en afvallen met zwemmen
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=136&t=925786

Zwemmen niet goed voor afvallen
2 oorzaken 1 : door de kou krijg je onevenredig verhoogde eetlust 2 : vet is isoleringsmiddel en geeft drijfvermogen. ooit een ripped walvis gezien?
http://forum.dutchbodybuilding.com/f93/zwemmen-niet-goed-voor-afvallen-37966/index2.html

Zwemmen voor een strakker lijf en Fitness
Op adversus.nl trainen, sportvoeding, spieropbouw en vetverbranding, oefeningen en spiermassa vergroten zwemmen voor een strakker lijf fitness
http://www.adversus.nl/fitness/trainen/zwemmen.html

Zwemmen: goed voor je conditie
Alles weten over zwemmen: goed voor je conditie, lichaam of om af te vallen?? lees het op het viva.nl forum
http://forum.viva.nl/forum/Lijf_Lijn/Zwemmen_goed_voor_je_conditie_lichaam_of_om_af_te_vallen/list_messages/11093

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid