Gewicht en Vet verliezen


afvallen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Gewicht en Vet verliezen
Gewicht en vet verliezen zijn absoluut geen synoniemen. Tijdens het afvallen hebben we maar één doel voor ogen: vet verliezen. Het is een gemakkelijke opdracht om gewicht te verliezen. Een paar dagen enorm weinig eten en drinken en er is 5 kilogram verdwenen. De vraag is dan: wat is er verdwenen? Inderdaad, geen vetmassa, wel spiermassa en vocht. Dat vocht komt er weer bij en die spiermassa heeft men net nodig. Men moet stevig ogen en die spiermassa verhoogt ook ons basaal metabolisme.

5 kilogram minder op de weegschaal zegt in principe niets. Tijdens het afvallen moet men enkel en alleen kijken naar het vetpercentage. Men kan iedere dag een uur lopen, een uur krachttrainen en toch nog steeds bijkomen in gewicht. Men kan dan met zekerheid stellen dat er vet is verdwenen (lager vetpercentage), maar dat er meer spiermassa is gekweekt (wat zorgt voor een hoger gewicht).. Indien men 5 dagen aan een stuk enkel en alleen 20 appelen per dag eet, dan zal men ook 5 kilogram verloren zijn. In deze situatie kan men stellen dat men geen vet, wel gewicht (een combinatie van vocht en spiermassa) kwijtgespeeld is.

Vergeet die weegschaal en laat de spiegel spreken. De spiegel zal rekening houden met volgende kenmerken: spiermassa, vetmassa, breedte, stevigheid, actiefheid … Een weegschaal zegt niets anders dan een getal, een getal waar men eigenlijk geen betekenis kan op plakken.

Met een geschikt fitnessprogramma, waar cardiovasculaire training met krachttraining gecombineerd word, kan men per maand wel een paar kilogram vermageren. Echter, in werkelijkheid ligt het getal veel hoger. Men kweekte spiermassa ( weegt meer dan vetmassa) en men verloor vet. En net dat willen we bereiken. Waarom men absoluut moet krachttrainen tijdens het afvallen? Wel redelijke simpel: tijdens het sporten (lopen en cardio allerhande) verbrandt men ook een deel spieren. Personen met overgewicht zullen dus trainen en trainen en zullen vet verbanden. Zonder spiermassa zullen deze personen niet actief ogen. Ze vermageren, maar hebben geen spiermassa. Ze ogen niet stevig, niet sportief. Spiermassa verhoogt ook nog eens het basaal metabolisme … en net daarom is dat een niet te vergeten factor bij het verliezen van gewicht/vet.

Dieet recepten
Dieet recepten
http://dieet.bestewebgids.nl/Dieet-recepten.html

BMI berekenen
Ben ik dik? bereken je bmi en meet je buikvet om te weten te komen of je nu te dik bent of niet en wat je eraan kunt doen. afvallen en afslanken aan de hand van je bmi-cijfer.
http://www.benikdik.be

Dieet Ervaringen
Dieet Ervaringen
https://www.dieetervaringen.nl/

Voeding en recepten
Ben jij gek op het bereiden van lekker eten? Amateur of semi-prof kok kan met deze recepten de lekkerste maaltijden bereiden.
http://debesterecepten.nl/

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid