Vetverlies, vet en cardio


afvallen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Vetverlies, vet en cardio
Vetverlies, sporten en vetten

We hebben reeds het zien dat het kweken van spieren een belangrijke factor is als het op vetverlies aankomt. Enerzijds zal men spieren kweken en deze spieren vragen energie. Bijgevolg zal spiermassa meer calorieŽn verbranden en mag men ook meer eten. Verder zorgen de spieren voor stevigheid, voor uiterlijke tekenen van schoonheid en macht.
De vraag is natuurlijk hoe men het meest efficiŽnt dat laag(je) vet bovenop de spieren kan gaan aftrainen. Dit kan op 2 manieren. Eerst kan men gewoon wat minder eten, eten onder ons onderhoudsniveau. Ten tweede kan men ook cardiovasculaire, duursporten uitoefenen om zo het nodige vet te verbranden.

Vet wordt verbrand wanneer het lichaam zuurstof gebruikt om energie vrij te maken uit te cellen terwijl men sport. De eerste 15 ŗ 20 minuten van een sportsessie (cardiovasculair dus Ė fietsen, lopen, joggen, wandelen, Ö) zal grotendeels glycogeen verbrand worden (een soort van eerste energiereserve). Eenmaal dit opgebruikt is zal het lichaam overschakelen naar de tweede energiereserve: lichaamsvet. En net dat is wat nodig is om ons vetpercentage te verlagen. Dit vetverlies zal men kunnen waarnemen over het hele lichaam. Plaatselijk afvallen kan niet.

1. U doet er goed aan om af te wisselen. Alleen lopen, fietsen, Ö is ook maar een saaie bedoening. Bovendien zal het lichaam beginnen wennen aan de steeds wederkerende bewegingen, wat zal leiden tot minder vetverlies. Durf ook eens iets nieuws uit te proberen: roeien, paintballen, bergwandeling maken, bergfietsen, Ö Het zijn allemaal voorbeelden van cardiovasculaire sporten.
2. Ideaal voor de vetverbranding: zachtjes zweten. Zweten als een os en hijgen toont aan dat het allemaal te zwaar is. Bovendien zal de energie dan grotendeels niet uit de vetreserves komen.
3. Een cardiosessie van 45 ŗ 60 minuten is ideaal. Hoe meer cardio, hoe meer vetverlies. Probeer wel niet te overdrijven.
4. Sporten is ťťn van de efficiŽntste manieren om vet te verbranden. Op korte termijn is het mogelijk om vele calorieŽn te verbranden. Een uur hardlopen staat gelijk aan 700 calorieŽn.
5. Het geheim is volhouden! Doe wat je graag doet en staar je niet blind op calorieŽn alleen.

Vetverbranden
Vetverbranden
http://afslanken.bestewebgids.nl/Vetverbranden.html

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid